Ενημερωτικά Γράμματα - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

9/10/10

Tuina massage

Η μέθοδος μαλάξεων Tuina πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην παιδιατρική θεραπευτική και αποτελεί σημαντικό μέρος της Κινέζικης ιατρικής, μαζί με τον βελονισμό και τα βότανα.
Στους αρχαίους χρόνους ονομάζονταν An Mo, ενώ η ονομασία Tuina πρωτοεμφανίζεται τον καιρό της δυναστείας των Ming. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά νοσοκομεία στην Κίνα, ανάμεσα στις πρωταρχικές θεραπευτικές μεθόδους.
Στην Tuina εφαρμόζεται ρυθμική πίεση κατά μήκος των ενεργειακών καναλιών του σώματος, και επιδρά θεραπευτικά στη ροή της ενέργειας με πιέσεις στα βελονιστικά σημεία. Δεν ενεργεί μόνο στο σωματικό επίπεδο αλλά και στο ενεργειακό, ενώ όπως όλες οι ασιατικές τεχνικές, στοχεύει και στην πρόληψη ενός προβλήματος και όχι μόνο στην αποκατάσταση. Η εξισορρόπηση της ενέργειας συντελεί στην διατήρηση της καλής υγείας.
Αν και παρομοιάζει σε πολλά είδη μασάς, η χρήση της Tuina είναι κυρίως θεραπευτική, παρά χαλαρωτική. Μπορεί να εστιάσει σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως,
αρθροιτικά, ισχιαλγία, μυικούς σπασμούς, πόνους στην πλάτη, το λαιμό και τους ώμους, πονοκεφάλους και ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, αυπνίες και άγχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tuina Κινέζικη μαλαξοθεραπεία

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ
Natural Health Science
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ενδιαφερομαι για

Δημοφιλεις αναρτησεις