Ενημερωτικά Γράμματα - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

7/10/10

Σού Τζοκ (Su Jok)

Το Su Jok είναι ακόμα μία πρακτική θεραπείας, η οποία βασίζεται στην ανταπόκριση της ανατομίας των άκρων του ανθρωπίνου σώματος, με το υπόλοιπο σώμα.
Επινοήθηκε από τον Νοτιο-Κορεάτη φιλόσοφο και επιστήμονα Prof. Park Jae Woo. Στα κορεάτικα Su σημαίνει χέρι και Jok πόδι. Σύμφωνα με τη θεωρία του Su Jok, σημεία και σχήματα στα πόδια και τα χέρια, ανταποκρίνονται στα όργανα του σώματος (θεωρία στην οποία βασίζονται πολλές θεραπευτικές μέθοδοι και είναι υιοθετημένη από τον παραδοσιακό βελονισμό), κι έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "τηλεχειριστήρια" θεραπείας κάθε προβλήματος πάνω στο σώμα.
Η αρχή του Su Jok είναι ότι υπάρχει μία συνεχής ροή ενέργειας μέσα μας. Ο στόχος του Su jok είναι να εξισορροπήσει αυτή την ενέργεια σε όλο το σώμα, στους ιστούς, τα κύτταρα και τα όργανα. Μόνο στο προχωρημένο Su Jok χρησιμοποιούνται βελόνες και ονομάζεται θεραπεία Six Ki.
Είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος, γιατί είναι εύκολη στην εκμάθηση, ασφαλής γιατί δεν εμπεριέχει επικίνδυνες πρακτικές, με πολύ ταχεία αποτελεσματικότητα.
Μπορεί να εφαρμοστεί για περιπτώσεις όπως:
κεφαλαλγίες, επιληψία, παθήσεις του νευρικού συστήματος, προβλήματα ματιών, αυτιών, ρινικά προβλήματα και λαιμού, καρδιοαναπνευστικές και πνευμονικές ανωμαλίες, πεπτικά προβλήματα (ναυτία, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα), ουροποιητικό και γυναικολογικό σύστημα κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέθοδος Su Jok για Μυοσκελετικές παθήσεις

ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ
Natural Health Science
Life Therapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ενδιαφερομαι για

Δημοφιλεις αναρτησεις