Ενημερωτικά Γράμματα - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

12/10/10

Βελονισμός

Βελονισμός είναι η πρακτική εισαγωγής πολύ λεπτών βελόνων, σε συγκεκριμένα σημεία, κατά μήκως των μεσημβρινών του σώματος, τα βελονιστικά σημεία (δείτε εδώ). Παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο των βελόνων, ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θερμότητα, την πίεση, την τριβή, την αναρρόφηση ή και κύματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, με στόχο να διεγείρει τα βελονιστικά σημεία ώστε να αποκατασταθεί η ροή της ενέργειας και η υγεία του ατόμου.
Το κλειδί για την υγεία, στον βελονισμό όπως και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, είναι η ισορροπία στη ζωή που αντικατοπτρίζεται στην ισορροπία του σώματος και του πνεύματος.
Ο βελονισμός χρησιμοποιείται συχνά στις καταστάσεις χρόνιων πόνων, όπως αρθροιτικά, πονοκεφάλους, αθλητικές κακώσεις, μετατραυματικούς και μετεγχειριτικούς πόνους. Για χρόνιους πόνους που οφείλονται σε δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος, ψωρίαση, αλλεργία, άσθμα, ενώ είναι επίσης αποτελεσματικός σε περιπτώσεις άγχους, χρόνιας κούρασης, του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου, υπερέντασης, αϋπνία, έμμηνος ρήση, εμμηνόπαυσης και κατάθλιψης. Στην εποχή μας ο βελονισμός εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις αλκοολισμού, εξάρτησης, καπνίσματος και διατροφικής διαταραχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βελονισμός δεν είναι ψευδοθεραπεία
Σπαστική κολίτιδα και βελονισμός
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ
Ο πονοκέφαλος, η ημικρανία και ο βελονισμός
Η Θεραπευτική του Βελονισμού - Η ανατολική εμπειρική γνώση συναντά τον δυτικό ορθολογισμό
Ο Βελονισμός
Η δράση του βελονισμού (κάπνισμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ενδιαφερομαι για

Δημοφιλεις αναρτησεις