Ενημερωτικά Γράμματα - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

28/2/11

Τα 10 δημοφιλέστερα είδη μασάζ

1. Μασάζ αρωματοθεραπέιας
Στο μασάζ αρωματοθεραπείας χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια, τα οποία επιλέγονται βάσει ιδιοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, π.χ. χαλαρωτικά, αναζωογονητικά, κτλ. Είναι ιδανικό για προβλήματα που σχετίζονται με συναισθηματικούς παράγοντες.

2.Βαθύ μασάζ ιστών
Στο μασάζ αυτό, ο θεραπευτής στοχεύει στα βαθύτερα μυικά στρώματα και στον συνδετικό ιστό. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις χρόνιας έντασης και πόνου στους μύες, αποκατάσταση τραυματισμών, ορθοστατικά προβλήματα κ.α.

3. Σουηδικό μασάζ
Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο μασάζ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εφαρμόζεται με κυκλικές κινήσεις και πιέσεις στις επιφανειακές μυικές στοιβάδες, με τη χρήση ελαίων ή λοσιόν.

4. Σιάτσου
Εφαρμόζεται με πιέσεις των δακτύλων, κατά μήκος των μεσημβρινών του σώματος, οι οποίες διαρκούν από 2-8 δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο. Ιδανικό για τη βελτίωση ροής της ενέργειας.

5. Μασάζ με ζεστές πέτρες
Οι θερμές πέτρες που τοποθετούνται σε ορισμένα σημεία του σώματος, βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και στην εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων του σώματος. Πρόκειται για ελαφρύ μασάζ που κάνει πολύ καλό στην μυική ένταση.

6. Ταϋλανδέζικο μασάζ
Είναι ένα μασάζ ιδανικό για το στρές, την αναζωογόνηση και την ευλυγισία του σώματος. Εφαρμόζεται όπως και το Σιάτσου, με πιέσεις στα βελονιστικά σημεία των μεσημβρινών του σώματος, ενώ δεν χρειάζεται ξαπλωτή στάση του σώματος.

7. Ρεφλεξολογία
Εφαρμόζεται κυρίως στα πόδια (και στις παλάμες), ασκώντας πίεση σε διάφορα σημεία που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα όργανα του σώματος, λειτουργώντας έτσι ευεργετικά στα πάσχοντα σημεία του σώματος.

8. Μασάζ εγκυμοσύνης
Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, ανακουφίζει από πόνους. Εφαρμόζεται από πιστοποιημένους θεραπευτές, που γνωρίζουν τη σωστή θέση του σώματος και πως να προσαρμόζουν τις τεχνικές για μια έγκυο γυναίκα.

9. Μασάζ πλάτης
Είναι ένα μασάζ που εστιάζει στην πλάτη και τον αυχένα και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

10. Αθλητικό μασάζ
Είναι σχεδιασμένο για αθλητές, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί και να αυξάνει η απόδοση. Χρησιμοποιείται φυσικά και από ανθρώπους που δεν είναι αθλητές, αλλά έχουν υπερκινητική ζωή. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και αυξάνει την ευλυγισία.

ενδιαφερομαι για

Δημοφιλεις αναρτησεις